ده نكته ي تغذيه اي براي پيشگيري و كنترل فشار خون؛
️دكتر امير شاكرمي فوق تخصص قلب و عروق:
استاندارد مصرف نمك در شبانه روز 5 گرم است و اين در شرايطي است كه سرانه مصرف روزانه هر ايراني 10 گرم در روز است
مهم ترين راه هاي دريافت نمك در كشور ما نان و نمك سر سفره است
تأثير نمك در افزايش فشار خون به خاطر وجود يون سديم در آن است، هر 5 گرم نمك 2000 ميلي گرم سديم دارد
يكسري منابع كه باعث افزايش دريافت نمك در بدن ما مي شوند غافل واقع شده اند و شامل غذاهاي فرآوري شده، انواع ترشيجات، سس ها و دسرها، زيتون شور و سوپ هاي آماده در بازار، تنقلات شور مانند آجيل، غلات حجيم شده مانند پف فيل و پفك، ام اس جي(مونو سديم گلوتامات) موجود در بيسكويت و شكلات ها كه درصد زيادي سديم دارد و جوش شيرين موجود در كيك و نان كه سديم زيادي را وارد بدن ما مي كند
100گرم نان حدود 2 گرم نمك دارد، 60 گرم پنير(اندازه يك قوطي كبريت)2/2 گرم نمك دارد، 3 برش كالباس 5/4 گرم نمك و يك برش پيتزا حدود 4 گرم نمك دارد. دقت كنيد با خوردن يك برش پيتزا تقريبا نياز روزانه ما به نمك برآورده شده است
يون ها پتاسيم، منيزيم و كلسيم عكس سديم عمل كرده و فشار خون را پايين مي آورند
موز، زردآلو، پرتقال، انجير، گريپ فرود، هلو، انگور، آلو، سيب زميني (بدون نمك)، سير، كلم بروكلي، كدو سبز، قارچ، گوجه فرنگي و حبوبات سرشار از پتاسيم هستند
مغزها مانند گردو و بادام، سبزي هاي تيره، حبوبات، نان و غلات سبوس دار و غذاهاي دريايي مثل ماهي و ميگو درصد قابل توجهي منيزيوم دارند
نياز روزانه به كلسيم 1000 ميلي گرم است، يك ليوان شير300 ميلي گرم كلسيم دارد، براي تأمين كلسيم روزانه جهت كنترل فشار خون بهتر است از ماست و شير كم چرب بيش تر استفاده كنيم، پنير، دوغ و كشك درصد قابل توجهي نمك دارند و بايد كمتر مصرف شوند، همچنين بادام، كنجد و كلم درصد بالايي كلسيم دارند
سيد چرب امگا3 در كاهش فشار خون بسيار حائز اهميت است، اين تركيب را مي توان با مصرف ماهي به خصوص ماهي هاي آب سرد مثل سالمون، قزل آلا و تن حاصل كرد، مصرف دو بار در هفته ماهي بسيار مهم است، در غير اين صورت به جاي مصرف ماهي مي توان دو بار در هفته كپسول امگا3 را مصرف كرد
|