يکشنبه،02 ارديبهشت 1403 English

روابط عمومي

Lorestan
University of Medical Sciences

 
   
    • ده نكته ي تغذيه اي براي پيشگيري و كنترل فشار خون؛ دكتر امير شاكرمي فوق تخصص قلب و عروق:
      كد خبر: 16262
      تاريخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۲
      تعداد بازديد: 241

      ده نكته ي تغذيه اي براي پيشگيري و كنترل فشار خون؛ دكتر امير شاكرمي فوق تخصص قلب و عروق:

       

      ده نكته ي تغذيه اي براي پيشگيري و كنترل فشار خون؛

      دكتر امير شاكرمي فوق تخصص قلب و عروق:
       
       
       استاندارد مصرف نمك در شبانه روز 5 گرم است و اين در شرايطي است كه سرانه مصرف روزانه هر ايراني 10 گرم در روز است
       
      مهم ترين راه هاي دريافت نمك در كشور ما نان و نمك سر سفره است
       
      تأثير نمك در افزايش فشار خون به خاطر وجود يون سديم در آن است، هر 5 گرم نمك 2000 ميلي گرم سديم دارد
       
       يكسري منابع كه باعث افزايش دريافت نمك در بدن ما مي شوند غافل واقع شده اند و شامل غذاهاي فرآوري شده، انواع ترشيجات، سس ها و دسرها، زيتون شور و سوپ هاي آماده در بازار، تنقلات شور مانند آجيل، غلات حجيم شده مانند پف فيل و پفك، ام اس جي(مونو سديم گلوتامات) موجود در بيسكويت و شكلات ها كه درصد زيادي سديم دارد و جوش شيرين موجود در كيك و نان كه سديم زيادي را وارد بدن ما مي كند
       
        100گرم نان حدود 2 گرم نمك دارد، 60 گرم پنير(اندازه يك قوطي كبريت)2/2 گرم نمك دارد، 3 برش كالباس 5/4 گرم نمك و يك برش پيتزا حدود 4 گرم نمك دارد. دقت كنيد با خوردن يك برش پيتزا تقريبا نياز روزانه ما به نمك برآورده شده است
       
      يون ها پتاسيم، منيزيم و كلسيم عكس سديم عمل كرده و فشار خون را پايين مي آورند
       
      موز، زردآلو، پرتقال، انجير، گريپ فرود، هلو، انگور، آلو، سيب زميني (بدون نمك)، سير، كلم بروكلي، كدو سبز، قارچ، گوجه فرنگي و حبوبات سرشار از پتاسيم هستند
       
      مغزها مانند گردو و بادام، سبزي هاي تيره، حبوبات، نان و غلات سبوس دار و غذاهاي دريايي مثل ماهي و ميگو درصد قابل توجهي منيزيوم دارند
       
       نياز روزانه به كلسيم 1000 ميلي گرم است، يك ليوان شير300 ميلي گرم كلسيم دارد، براي تأمين كلسيم روزانه جهت كنترل فشار خون بهتر است از ماست و شير كم چرب بيش تر استفاده كنيم، پنير، دوغ و كشك درصد قابل توجهي نمك دارند و بايد كمتر مصرف شوند، همچنين بادام، كنجد و كلم درصد بالايي كلسيم دارند
       
       سيد چرب امگا3 در كاهش فشار خون بسيار حائز اهميت است، اين تركيب را مي توان با مصرف ماهي به خصوص ماهي هاي آب سرد مثل سالمون، قزل آلا و تن حاصل كرد، مصرف دو بار در هفته ماهي بسيار مهم است، در غير اين صورت به جاي مصرف ماهي مي توان دو بار در هفته كپسول امگا3 را مصرف كرد

       

      ارسال به فيسبوك   ارسال به دنباله   ارسال به بالاترين   ارسال به كلوب



دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي، درماني استان

لرستان

تعداد بازدید: 28543316 آخرین به روزرسانی: 30 فروردين 1403

 مقالات articles  2018  2017  2016  2015  2014 

سئوالات متداول
بيانيه حريم خصوصي
 بيانيه توافق سطح خدمات
راهبرد مشاركت دستگاه
IT
eprints
طراحي قالب

.

Page created in 6.1400969028473 seconds.
memoryUsage : 6928Kb