يکشنبه،02 ارديبهشت 1403 English

روابط عمومي

Lorestan
University of Medical Sciences

 
   
    • معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي لرستان: گاز مونوكسيد كربن قاتل خاموش است/ در منازل شرايط ورود هوا و اكسيژن را فراهم كنيم
      كد خبر: 17504
      تاريخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
      تعداد بازديد: 192
      معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي لرستان:

      گاز مونوكسيد كربن قاتل خاموش است/ در منازل شرايط ورود هوا و اكسيژن را فراهم كنيم

       كاظمي ذهابي/وبدا

      معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي لرستان گفت: مسموميت با گاز مونوكسيد كربن قاتل خاموشي است كه به دليل سوختن ناقص وسايل گرمايشي، موجب مرگ فرد مي‌شود.

      به گزارش وبدا لرستان، دكتر امين حسنوند با اشاره به مسموميت با اين گاز عنوان كرد: با شروع فصل سرما بهتر است وسايل گرمايشي مانند آب‌گرم كن و بخاري به وسيله يك سرويس كار فني مورد ارزيابي و بررسي قرار بگيرد و در محيط خانه به ويژه در فصل زمستان شرايط را براي ورود هوا و اكسيژن كامل در خانه ايجاد كنيم.

      دكتر حسنوند عنوان كرد: به طور معمول مسموميت با گاز مونوكسيد كربن بيشتر در فصل‌هاي سرد سال شيوع و بروز پيدا مي‌كند و اين موضوع به دليل استفاده نادرست مردم از وسايل گرمايشي مانند بخاري و پيك‌نيك در محيط خانه يا محل كار خود است.

      وي ادامه داد: به دليل آنكه در هنگام سرما ما منافذ و پنجره‌هاي محل اقامت خود را مي‌بنديم اكسيژن رد و بدل نمي‌شود و سوختن ناقص وسايل گرمايشي باعث توليد گاز مونوكسيد كربن در هوا شده و اين موضوع سبب بروز مسموميت در افراد مي‌شود.

      معاون غذا و دارو دانشگاه گفت:  به دليل سوختن ناقص وسايل گرمايشي مانند بخاري اكسيژن كاهش پيدا مي‌كند و اين شرايط باعث توليد گاز مونوكسيد كربن در محيط اطراف وسايل گرمايشي مي شود و احتمال بروز مسموميت را در افراد بالا مي‌برد.

      دكتر حسنوند بيان كرد: توليد گاز CO در محيط اطراف بو و رنگ خاصي ندارد و باعث ايجاد تحريك تنفسي در افراد نمي‌شود به همين دليل ما متوجه توليد اين گاز نمي شويم و به دليل آنكه منافذ و پنجره‌اي محيط اطراف وسايل گرمايشي بسته است، اكسيژن لازم در هوا وجود ندارد و مونوكسيد كربن باعث ايجاد مسموميت مي‌كند.

      وي اضافه كرد: گاز مونوكسيد كربن به قاتل خاموش مشهور است و وقتي وارد بدن مي‌شود به جاي اكسيژن با هموگلوبين خون تركيب مي‌شود و اجازه نمي‌دهد اكسيژن وارد سلول و اعضاي بدن شود.

      معاون غذا و دارو دانشگاه ادامه داد: به دليل آنكه اكسيژن لازم به سلول و اعضاي بدن نمي‌رسد،‌ آنها دچار آسيب جدي مي شود كه متأسفانه به دليل نبود اكسيژن و مرگ سلول منجر به فوت افراد مي‌شود.

      دكتر حسنوند تصريح كرد: به دليل كمبود اكسيژن بر اثر سوختن ناقص و توليد گاز مونوكسيد كربن مغز و قلب زودتر از ساير اعضاي بدن دچار آسيب مي‌شود و درصورتي كه اقدام به موقع انجام نگيرد افراد دچار تشنج،‌ كما و حتي مرگ مي‌شود.

      ارسال به فيسبوك   ارسال به دنباله   ارسال به بالاترين   ارسال به كلوب



دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي، درماني استان

لرستان

تعداد بازدید: 28543318 آخرین به روزرسانی: 30 فروردين 1403

 مقالات articles  2018  2017  2016  2015  2014 

سئوالات متداول
بيانيه حريم خصوصي
 بيانيه توافق سطح خدمات
راهبرد مشاركت دستگاه
IT
eprints
طراحي قالب

.

Page created in 4.7136709690094 seconds.
memoryUsage : 6822Kb