پيشگيري از ابتلا به فشار خون بالا با؛
رعايت هفت نكته ي مهم عنوان شده دكتر مهناز مرداني متخصص علوم تغذيه و رژيم درماني
**كنترل وزن با رعايت رژيم غذايي و فعاليت بدني مناسب، دقت كنيد كه به ازاي هر 10 درصد اضافه وزن نسبت به وزن نرمال فشار خون 6/6 ميلي متر جيوه بالا مي رود، درعين مصرف همه ي گروه هاي مواد غذايي بايد نياز روزانه به اين مواد را مديريت كرد
**مصرف گوشت قرمز نهايتا 2 تا 3 بار در هفته با درصد چربي كم باشد، به جاي آن مصرف گوشت ماكيان و ماهي در شرايطي كه پوست و چربي زير پوست جدا شده باشد بيش تر شود، همچنين مصرف حبوبات مانند لوبيا، عدس، نخود، ماش و ... به جاي گوشت قرمز بيش تر شود
**براي مصرف لبنيات حتما نوع كم چرب آن را در برنامه ي غذايي بگنجانيد، دقت كنيد كره، سرشير و خامه جزو لبنيات نبوده و در گروه چربي ها قرار مي گيرند
**مصرف ميوه ها و سبزيجات را بيش تر كنيد به طوري كه 2تا 4 سهم غذاي روزانه را ميوه جات و 3تا 5 سهم را به سبزيجاتي مانند خيار، گوجه، سبزي خوردن، كلم و كاهو اختصاص دهيد، فراموش نكنيد زمان مصرف سالاد از سس مايونز استفاده نكرده و به جاي آن تا حد امكان از آب ليمو و آب غوره و يا تركيب اين دو با ماست كم چرب استفاده كنيد
**براي گروه نان و غلات حتما از نان هاي سبوس دار مانند سنگك استفاده كنيد، براي غذاهاي برنج دار از برنج قهوه اي و يا برنج سفيد مخلوط با حبوبات مثل عدس استفاده كنيد
**مصرف چربي ها به عنوان گروهي كه بيش ترين عوارض را به دنبال دارد اجتناب ناپذير است، لذا از مصرف روغن هاي حيواني و نباتي جامد خودداري كرده، براي تهيه ي غذا از روغن هاي مايع استفاده كنيد، در مواقع تهيه ي سوپ و يا غذاي پختني مي توانيد از روغن زيتون نيز استفاده كنيد
**تلاش شود در همان دوران كودكي بچه ها را به خوردن غذاهاي كم نمك عادت داده و از مصرف زياد غذاهاي فرآوري شده مانند خيار شور، فست فودها و آجيل هاي شور(به جاي آن آجيل خام مصرف شود) آنها و مابقي افراد خانواده جلوگيري كنيد
|